fbpx

BLOG

 – Vezetői posztra tilos gyenge jellemű vagy kis formátumú embereket helyezni! 

 

 

 

Amikor gyenge jellemű, vagy kis formátumú emberek kapnak fontos és felelős vezetői pozíciót, akkor az alattuk lévő személyzet kemény időszaknak néz elébe. És teljesen biztosak lehetünk abban, hogy ez látszani fog az eredményeken is.

Mert ahhoz, hogy valaki jó vezetőként működjön, valamennyire tisztelnie és becsülnie kell az embereit, és látnia kell bennük az értéket és a jót.

A gyenge jellemű vagy kis formátumú emberek egyszerűen képtelenek erre.

Ugyanis teljesen tisztában vannak azzal, hogy a munkatársak egy része különb náluk, és ezt sohasem fogják elnézni vagy megbocsájtani nekik.

És mivel valamennyi hatalommal mégiscsak rendelkeznek felettük, nyíltan vagy burkoltan, de mindenféleképpen meg fogják akadályozni, hogy még sikeresebbek vagy eredményesebbek legyenek.

Számos történelmi példa bizonyítja, hogy amikor hitvány emberek kezébe adnak hatalmat, azok sohasem engedik a körülöttük lévőket megerősödni vagy sikeresebbé válni.

A tehetségesebbek egy ilyen környezetben nyílt elnyomásra, igazságtalan döntésekre vagy alattomos gáncsokra számíthatnak.

A gyenge jellemű és kis formátumú emberek pontosan tudják magukról, hogy hiányzik belőlük a tehetség és a nagyság. Így ha elismernék másokban a jót, azzal magukat értékelnék le.

Azzal is teljesen tisztában vannak, hogy sohasem lesznek képesek csupán a saját erejükből sikeressé válni. Ezért gyakran a többiek által elért eredményeket állítják be sajátjukként, vagy fondorlatos eszközökkel, szándékosan hoznak hátrányos helyzetbe mindenkit, akit különbnek vagy erősebb éreznek maguknál. Így próbálják meg visszafogni és sikertelenné tenni őket.

Csupán attól, hogy valaki jó szakember, még egyáltalán nem biztos, hogy érdemes a vezetésre is. A kinevezése még senkit nem tesz vezetővé!

Emberi nagyság, magas intelligencia és megfelelő képzések nélkül biztos, hogy az illető fájdalmat és komoly károkat fog okozni. És senki sem élhet vissza a kölcsönkapott vezetői hatalmával!

Egy jó felettes vezető még idejében kiszúrja az emberi gyarlóságot.

És ha ilyet tapasztal, akkor haladéktalanul kiállítja a “szegénységi bizonyítványt”, és gyorsan visszaveszi az erre érdemtelen emberektől a hatalmat.

Az igazán nagy emberek mindig elismerik és támogatják a tehetséget és a szorgalmas embereket. Segítik fejlődni és kibontakozni őket.

És amennyiben szükséges, biztosítják számukra a megfelelő etikai védelmet is.

Csak nagyformátumú, nemes lelkű és becsületes embereket lehet magasba emelni.

Mert ők jóra használják a vezetői hatalmukat. Biztonságot, magas életszínvonalat és kiszámítható jövőt teremtenek.

Akaratgyenge, hitvány és becstelen embereknek pedig tilos hatalmat adni a kezébe!

A gyenge jellemű vagy kis formátumú emberek keze alatt elsorvad minden tehetség, mert igazságtalan helyzeteket, elnyomást, alacsony életszínvonalat és létbizonytalanságot okoznak mindenkinek a környezetükben.

Barátsággal,
Laczkó Péter