fbpx

BLOG

 – A MUNKATÁRSAKAT ÉRTELMES CÉLOKKAL TUDJUK IGAZÁN MEGNYERNI MAGUNKNAK 

 

Az egyik legjobb módja annak, hogy hosszútávon megtartsuk a munkatársainkat, ha értelmessé tesszük számukra a termelést. 

Ezt a legkönnyebben érthető és vonzó célokkal, valamint folyamatos törődéssel érhetjük el, esetleg minőségi vezetői tréningekkel.

Minden ember számára lealacsonyító érzés, amikor anélkül kap feladatokat, hogy részletesen elmagyaráznák neki a feladatai célját és értelmét.

Nagyon elnyomó dolog értelmetlen tevékenységre kényszeríteni az embereket. Ugyanis amikor valaki úgy érzi, hogy haszontalan munkát kell végeznie, rabszolgának érzi magát.

Soha nem várhatunk pozitív hozzáállást olyan feladatok teljesítésére, amelyeknek nem látni az értelmét és a hasznát. Ilyenkor folyamatosan erőltetnünk kell a termelést, mert ahogy levesszük a csoportról a figyelmet, szinte azonnal leállnak. 

Ugyanakkor a munkatársak szívesen vesznek részt minden olyan tevékenységben, amellyel egyetértenek és amelynek pontosan látják a saját életszínvonalukra gyakorolt pozitív hatását. 

Az emberek többsége szeret segíteni. És értékes célok megvalósításához mindig örömmel adják a hozzájárulásukat, ezt már tapasztalatból kell megérteni, nem lehet vezetői tréningeken elsajátítani. 

Ráadásul a legtöbben nem szeretik félbehagyni azokat a tevékenységeket, amelyekbe egyszer már belekezdtek. Még egy kisgyermekkel sem könnyű az elkészült vacsora miatt abbahagyatni a rajzolást. 

Ezért amikor egy olyan cél megvalósításán dolgoznak, amelyben már nyakig benne vannak és amelyben még örömöt is találnak, nem szívesen kezdenek bele más tevékenységekbe anélkül, hogy ezt teljesen befejezték volna. 

Ráadásul, ha még rendszeresen kommunikáljuk is számukra a közös erőfeszítéssel elért eredményeket, akkor tovább erősödik a bizonyosságuk abban, hogy jó helyen vannak. 

Enélkül nagyon nehéz hosszabb távon megtartani a munkatársakat, valamint fenntartani egy jó hangulatú, tudatos és eredményes termelést. Vonzó célok hiányában a pénz marad számukra az egyetlen motiváció. Ezért ne csodálkozzunk azon, ha több pénz ígéretére könnyen elcsábulnak. Minden vezetői tréningen nagyon sok hasonló panaszt hallok.

De ha megértik egy vezető törekvéseit és terveit, továbbá a programjait elég értékesnek és hasznosnak találják, akkor örömmel segítenek neki, és nagyon szívesen vesznek részt egy sikeres és eredményes játszmában. A vezetői tréningeken sem csak magunkat képezzük, hanem egyben példát mutatunk a munkatársaknak azzal, hogy magunkat is folyamatosan képezzük. Nagyon értékelik.

Így érhetünk el vonzó célokkal lojalitást és adhatjuk meg munkatársaink számára a teremtés nemes örömét.