fbpx

BLOG

 – Értelmes célok híján elhal minden motiváció! 

Amikor valaki nincs a célján, azaz nem azzal foglalkozik, amivel valójában foglalkozni szeretne, sohasem fogja azt a tevékenységet a magáénak érezni vagy a hivatásának tekinteni.

Egy ilyen személy nem talál örömöt a munkájában, ezért örökké tehernek fogja érezni az összes feladatot, amellyel megbízzák. 

Az emberek segítő szándékból vagy anyagi érdekek miatt elfogadnak néha tőlük teljesen távol álló, számukra idegen posztokat és kinevezéseket.

De hiába fizetik meg őket akár még magasan az átlag felett is, folyamatosan elvágyódnak majd ezekről a területekről. Érzik, hogy rossz helyen vannak és emiatt minduntalan kifelé nézegetnek.

Keresik a boldogulásukat és reménykednek abban, hogy máshol talán majd jobb lesz. Ezért elkezdik hosszú vándorlásukat a munkahelyek között, vagy lesz, ami lesz alapon külföldön próbálnak szerencsét.

Nem a munkával van gondjuk! Misem bizonyítja ezt jobban, minthogy továbbra is munkát keresnek.

Ma már itthon sem annyira rosszak a fizetések és a munkakörülmények is sokkal jobbak. Mégis céltalanul és boldogtalanul vándorolnak egyik munkahelyről a másikra.

Ugyanis nincsenek követhető céljaik, amelyeket megvalósítva sikeresnek és boldognak érezhetnék magukat.

És ha még vannak is céges célok, többnyire nem ismerik vagy nem értik ezeket. Egyáltalán nem látják a cég sikere, valamint a saját boldogulásuk közötti szoros összefüggést. Így aztán gyakorlatilag semmi közük ahhoz a vállalkozáshoz, amelyhez szerződtek. Teljesen kívülállók.

Értelmes célok híján pedig elhal minden motiváció!

Ezért minden vezető elemi kötelessége rendszeresen egyeztetni a vállalkozás, valamint a betöltendő munkakörök céljait a munkatársak egyéni céljaival!

Ezeknek egyértelműen támogatniuk és erősíteniük kell egymást.

És ezt nem elég csak egyszer megtenni. A célokat rendszeres időközönként fel kell frissíteni és az aktuális helyzetekre igazítva mindig aktualizálni kell!

Egy vállalkozásban minden munkatársnak teljesen tisztán kell látnia, hogy a megvalósult céges célok, valamint az általa betöltött posztok céljai hogyan támogatják a személyes boldogulását.

Egy jó vezetőnek minden emberével meg kell értetnie, hogy a sikereket csakis egymással összefogva érhetik el. A közösen elért eredmények pedig mindenkit egyaránt erősebbé tesznek.

Mert amikor a céges célok és az egyéni célok közös nevezőre kerülnek, akkor a szándékok is egy irányba futnak.

És ezek olyan stabil alapot teremtenek, amelyre már hosszútávon és biztonsággal lehet számítani.

Barátsággal,
Laczkó Péter