fbpx

BLOG

 – EGY RÉSZLEGNEK MINDIG CSAK EGYETLEN FELELŐSE VAN 

 

Egy alaposan átgondolt és jól megszervezett vállalkozásban minden egyes területért csak egyetlen ember felel, ez minden menedzser képzés alaptétele. 

Sosem várhatunk el igazi felelősségvállalást csoportoktól, mivel a felelősség valójában mindig csak egy ember vállán nyugszik. 

Éppen emiatt nem létezik közös felelősségvállalás. A legjobb esetben is csak egyéni felelősségvállalások vannak, amelyek egy irányba mutatnak. 

A csoport felelősségvállalása gyakorlatilag a csoporttagok egyéni felelősségvállalásainak az összessége.

De mindig kell lennie egy embernek, aki erős akaratával és tudatosságával kimagaslik a többi közül, és egységbe szervezi és összehangolja az egyéni felelősségvállalásokat. Ezt az embert kell képeznünk és tanítanunk menedzser képzéseken.  

Közös felelősség esetében az emberek többnyire csak egymás közt maszatolják a fontos döntések terheit, vagy egymásra hárítják az ezekkel járó esetleges következményeket, mivel így senki sem számon kérhető. 

Kevés elkeserítőbb látvány van annál, mint amikor felelős pozícióban lévő vezetők baj esetén minduntalan egymásra mutogatnak, vagy méltatlanul söpörnek be olyan elismeréseket, amelyekhez igazából nem sok közük volt. 

Tisztázatlan felelősségi körökkel mindig felelőtlen hozzáállást és zűrzavaros vezetést kapunk, ezen pedig sok esetben még a rangos menedzser képzések sem tudnak segíteni. Ezért aztán képtelenek leszünk hosszútávon megtartani a jó embereinket.

Ugyanis ha többen is összevissza parancsolgatnak nekik, vagy ha állandóan egymással ellentétes utasításokat kapnak nagyon ingerültté válnak, mivel így sosem tudják befejezni azt, amibe már belekezdtek.

Keresztutasításokkal bárkit ki lehet borítani. Senki sem szereti ha dróton rángatják. 

Egy valamirevaló szervezetben minden egyes vezető teljesen tisztában van azzal, hogy pontosan hol kezdődik és hol végződik a felelőssége. Ezt nem csak menedzser képzéseken lehet tanulni, hanem a szervezeten belüli mindennapi munka során.

És ha nincsenek hézagok a felelősségi körök között, akkor egy ilyen csoportban minden tiszta és átlátható. Így a munkatársak is egyértelműen tudják, hogy a kérdéseikkel, kéréseikkel kihez kell fordulniuk, és persze azt is, hogy kitől fogadhatnak el utasításokat.

Ekkor már lehetővé válik a hatékony szervezés és az egyértelmű felelősségi körök tudatában a sikeres vezetés. 

Az emberek hamar kisimulnak egy jól megszervezett vállalkozásban, mert megvannak végre a fix pontjaik.

Konkrétan meghatározott, egyszemélyes felelősségi körökkel már szépen össze lehet hangolni a részlegek tevékenységeit, és így sikeresen el tudjuk érni a tervezett célokat.