fbpx

BLOG

 – A problémát sohasem fröccsentjük szét a szervezetben!

Amikor egy terület bajba kerül, vagy a vezető egy komoly problémával szembesül, akkor természetes késztetése, hogy gyorsan meg akarja oldani a helyzetet.

Néhányan tévesen azt gondolják, hogy ilyenkor minél több embert mozgósítanak, annál előbb megoldódnak a gondok. Ez nagy tévedés!

Egy vezető elsődleges feladata, hogy minden körülmények között megőrizze a hidegvérét és fenntartsa a szervezeti rendet, mivel kizárólag a magas szintű termelés biztosításával tudja tartani a minőséget és a határidőket.

De amikor egy probléma megoldásába olyan munkatársakat is bevon, akiknek a hatásköre távolabb esik a kritikus területtől, akkor az egész szervezet zaklatott lesz, mert a problémát így már olyan emberek is kezelik, akiknek egyébként semmi közük a problémás területhez. A termeléskiesésük pedig újabb problémákat generál majd. Ez súlyos vezetői hiba!

A problémát sohasem fröccsentjük szét az egész szervezetben!

Minden esetben feszültséget és ingerültséget okoz, amikor ártatlan emberek kezelnek reklamációkat vagy velük háríttatják el a mások által okozott károkat.

És joggal tiltakoznak, amikor a felelőtlenek vagy a vétkesek helyett nekik kell rendet rakni egy területen.

A legfontosabb szempont a termelés és a szolgáltatás!

Ezért a bajt és a problémát mindig elszigeteljük a jól működő területektől. Hagyjuk termelni a vétlen munkatársakat. Ez mindenki alapvető érdeke.

Ha pedig már megtörtént a baj, akkor azt mindig az adott terület kezelje.

A hibákat azokkal hozassuk helyre, akik a felelőtlenségükkel vagy a hanyagságukkal azt előidézték. Ha már nem voltak elég körültekintők, akkor most nagyon tegyék oda magukat és gyorsan állítsák helyre a rendet. Ezt kell elérni! És érjük el, hogy tanuljanak belőle.

Mert így igazságos és így áll helyre az eredeti rend.

Ezután persze sokkal jobban odafigyelünk majd rájuk. Újra ki kell érdemelniük a bizalmunkat.

Nem felejtjük, de ha nem lesz több baj, nem emlegetjük!

Barátsággal,

Laczkó Péter