fbpx

BLOG

 – A minőségi élethez kellenek a huszáros rohamok! 

Az élet következetes kártyajátékos. Már gyermekkorunkban leülünk vele játszani, így aztán rendszeresen oszt nekünk különböző lehetőségeket rejtő lapokat. Vannak közöttük kevésbé értékesek, de akadnak olykor komoly eredményekkel kecsegtető izgalmas ászok is.  

Amikor valamilyen új lehetőség előtt állunk, természetes, hogy előbb körültekintően körül járjuk a dolgot és óvatosan próbálunk a kártya alá lesni. Fontolgatjuk, vajon mennyire erős lapot kaptunk? Aztán bátran belevágunk, vagy mégis inkább passzolunk. 

Az élet folyamatosan vizsgáztat minket. Figyeli és értékeli szándékainkat, továbbá méri akaratunk erejét. És ennek megfelelően osztja lapjait.

Azonban két dolgot sohasem tolerál. A csalást és a pazarlást.

Ha valaki csal a játékban, teljesen biztos lehet abban, hogy előbb vagy utóbb rendesen elintézi magát. A csalás olyan, mint egy bumeráng. A kör végén mindig visszatér a csalóhoz és alaposan tarkón vágja. 

Aki pedig könnyelműen elpazarolja tálcán felkínált ászait, annak már nem oszt több jó lapot. Simán leírja a pazarlót. Ezután már nem jönnek a jó lehetőségek, és az illető tartós hanyatlásnak néz elébe.

Az igazi vesztes az, aki annyira fél a vereségtől, hogy már rajthoz sem mer állni.

A túlzott óvatosság pedig mindig alacsonyabb életszínvonalhoz vezet.

Ha örökké a veszélyeket latolgatjuk vagy sokat tökörészünk, a végén mindent elhappolnak előlünk.

Ha passzolunk, lehet, hogy más gyorsan átnyúl az asztal felett, felkapja a lapunkat és lazán bemondja a pókert.

És nem kellemes érzés látni, amikor mások vitorláznak győztesen kihagyott lehetőségeink hátszelén. Ekkor már hiába bánjuk, hogy miért nem voltunk gyorsabbak vagy határozottabbak.

Az élethez kell egyfajta józan bátorság! Behúzott farokkal nem lehet élni! 

Egy – egy gyáva csapattal sem fogunk soha semmit sem elérni. 

A jó vezetők sikerének az egyik titka, hogy bátran megjátsszák a jó lapokat és élnek az élet által felkínált lehetőségekkel.

Amíg mások még bemelegítenek vagy cipőt fűznek, ők már régen elrajtoltak és forró izmokkal, már fél kör előnnyel száguldanak a pályán.  

Az egyik legértékesebb tulajdonságunk a döntési és cselekvési képesség.

Ezek hiányában sohasem leszünk szabadok!

Ezért kellenek a minőségi élethez a huszáros rohamok!

Barátsággal,
Laczkó Péter