Laczkó Péter hetedik vezetői törvénye

A jókedv a vezető legalacsonyabb elfogadható érzelmi állapota!

 

A munkatársi csapat hangulatát nagymértékben a vezető hangulata határozza meg.

A csoport általában követendő példaként tekint a vezetőjére. Így a munkatársak akarva, akaratlanul is valamennyire átveszik a vezetőjük viselkedésmintáit, szokásait és persze lekövetik a hangulatát. 

És egyáltalán nem mindegy, hogy milyen hangulatban termelünk. Ha jó a hangulat, akkor többnyire magasak a termelési mutatók. Rossz hangulatban pedig nyögve és gyötrelmes erőfeszítésekkel hozzuk a terveket.

Ezért, ha egy vezető nem képes saját magát magas érzelmi állapotba hozni, és ezt az állapotot minden külső hatás ellenére meg is tartani, akkor jobb ha aznap inkább be sem megy dolgozni.

Persze a vezető is ember. De nem az átlagos fajtából való. Mert az ő felelőssége messze meghaladja egy alacsonyabb beosztású munkatárs felelősségi szintjét. És ennek a felelősségnek ki kell terjednie arra is, hogy kellő önfegyelemmel uralkodik magán, és nem bünteti az embereit kiszámíthatatlan hangulat ingadozásokkal, vagy szélsőséges érzelmi kitörésekkel.  

Ha netán mégis felszalad az agyvize, inkább hagyja el a fedélzetet és külső környezetben rehabilitálja magát. Ne romboljon tovább!

 

Barátsággal,

Laczkó Péter

Vissza