Ahol nyavalygás van, ott mindig alacsony statisztikákat találunk!

A legtöbb cégvezető nagyon jó szándékú ember, és tapasztalatom szerint az a szándék vezérli őket, hogy magasabb életszínvonalat teremtsenek a munkatársaiknak.

Azonban gyakran elkövetik azt tipikus vezetői hibát hogy a legnagyobb figyelmet és a legtöbb segítséget azokra a munkatársaikra pazarolják akik ezt a legkevésbé sem érdemlik meg.

Ezek ahelyett, hogy tisztességgel termelnének, inkább igyekeznek a feladataik java részét mások vállára pakolni, a felelősséget pedig a vezetőikre hárítani.

Tökéletesen tudják eljátszani a törött szárnyú madarat, hogy minél könnyebb feladatot, vagy még kevesebb munkát kapjanak.

A felvételi interjún nem ezt ígérték.

26 éves cégvezetői tapasztalaton alapuló józan megfigyelésem alapján bátran ki merem jelenteni, hogy amelyik területen sok a nyavalygás, ott rendszerint alacsony statisztikákat találok.

A nyavalygás és az alacsony szintű termelés mindig együtt jár! Ezért vezetőként legyen mindig nagyon éber!

Mert ha igazán megfigyeli a legjobb munkatársait, ők szinte sohasem nyavalyognak. Ha netán mégis segítséget kérnek, akkor azt már jó okkal teszik.

Valójában csak ők érdemlik meg, hogy valóban törődjenek velük, és egy józan vezető az értékes ideje java részét rájuk is szánja.

De azok a léhűtők, akik örökké csak nyavalyognak, és a gyengeség álcájában megpróbálnak kibújni a felelősség alól, szinte semmi támogatásra sem méltók.

Az emberek természetes segítőkészségét használják fel a kényelmes életükhöz és így gyakran visszaélnek a csoport jóindulatával.

Ezért a nehezebb feladatokat örökké másokra hárító, vagy üres kifogásokat kereső semmirekellőkre egyáltalán ne szánjon semmilyen időt.

És ha bármilyen kétségei lennének még velük kapcsolatban, akkor először alaposan győződjön meg arról hogy vajon minden képességük megvan-e ahhoz, hogy tisztességgel termelni tudjanak, valamint minden szükséges feltétel és eszköz rendelkezésre áll-e a számukra ahhoz, hogy határidőre el tudják végezni a feladataikat.

Ha ezek megvannak, akkor pedig kemény kontrollal termeltesse őket.

De soha ne dőljön be a nyavalygásnak és a sírás-rívásnak!

Mert ezek az emberek szánalmas nyavalygással és üres kifogásokkal takargatják az alacsony termelési statisztikáikat.

Egy olyan munkatárssal, aki egy átlagos probléma megoldása helyett  csak tétlenül áll az irodájában és úgy tárja szét a kezeit, mint egy béna pingvin, nem megy semmire.

Ráadásul még ahelyett, hogy végre feltalálná már magát és cselekedne, még buzgón bizonygatja is majd Önnek, hogy tényleg megoldhatatlan problémával szembesült, és semmit sem lehet tenni ezzel a dologgal kapcsolatban.

Egy ilyen ember a termelés helyett örökké csak nyavalyog, és ha problémával szembesül, azonnal megáll.

Így nem méltó a bizalmára, és egyáltalán nem érdemli meg, hogy bármennyit is foglalkozzon vele.

Ugyanis a hasznos és termelő munkatársaktól vonja el az értékes idejét és energiáit.

 

Barátsággal,

 

Laczkó Péter

 

Vissza