A siker alapja

A siker alapja a működési állapot.

Az idő vagy a környezetváltozás önmagában soha sem változtatja meg egy személy működési állapotát!

Minden egyes embernek van egy olyan működési állapota, amely általában jellemző rá.

Ez tisztán megfigyelhető az illető általános hozzáállásán, a termelésén, valamint azon, ahogy kezeli és rendben tartja a környezetét.

Ezért magas működési állapotban többnyire kitünő fizikai állapotban vagyunk, boldog a párkapcsolatunk és sikereket, valamint nagy eredményeket érünk el a munkánkban is.

És mivel tartósan képesek vagyunk hosszútávú magas minőségű termelésre, többnyire magas életszínvonalon is élünk.

Mi alapján ítéljük meg egy munkatárs értékét?

Így a működési állapot alapvetően meghatározza egy munkatárs valódi hasznosságát és értékét is.

Ugyanis minél jobb működési állapotban van az illető, annál nagyobb mennyiségű és magasabb minőségű termelést, valamint hozzájárulást képes nyújtani a csoportnak és a környezetének.

De amikor valakinek bármilyen ok miatt romlik a működési állapota, egyben romlik a hozzájárulási képessége is.

Gyakorta előfordul, hogy egy már rosszabb működési állapotban lévő személy megpróbál egy új környezetben ismét jobban érvényesülni.

Azt gondolja, hogy egy új párkapcsolatban, vagy egy új munkahelyen ismét tiszta lappal kezdhet. De ez bizony nagy tévedés!

Az idő vagy a környezetváltozás önmagában soha sem változtatja meg egy személy működési állapotát!

Ugyanis mindaddig, amíg nem hozza rendbe az elrontott hibákat, vagy nem teszi jóvá az általa elkövetett rossz dolgokat, ösztönösen továbbra is ugyanazokat a viselkedésmintákat fogja követni, amelyekkel eddig is működött.

Ha csalt és hazudott az előző párkapcsolatában, ugyan mitől javulna meg most?

Ha lógott, vagy lopott az előző munkahelyén, mégis mitől válna most a termelés és a becsület mintaképévé?

Ön miért hagyja, hogy félrevezessék?

Nem lett jobb ember, még mindig ugyanaz maradt.

Az első időszakban esetleg még javulhat a működése. Új seprő jól seper, tartja a mondás. De később többnyire ismét ugyanazt a megszokott viselkedésmintát fogja követni, amit idáig is követett.

Nem azt mondom, hogy nem lehet megjavulni. Meglehet!

Victor Hugo hősének, Jean Valjean-nak is sikerült! De még ő is először jóvátette az elkövetett bűneit, mielőtt példaértékűen megjavult.

Ehhez pedig nagyon erős eltökéltség, nagy bátorság és igen erős jellem kell.

Ha az élet elég keményen odacsap, akkor hozhat valaki egy olyan döntést, hogy mától mégis jobb irányba fordul.

Azonban vajmi kevés esély van arra, hogy csupán csak azért, mert egy új környezetbe kerül, változtatni tudjon a már jól megszokott és bejáratott működési módjain.

Kemény akaraterő híján bármennyire is szeretne javulni, szépen lassan újra visszacsúszik majd a régi kerékvágásba, és újra követni fogja a régi működési modellt.

De ugyan honnan is tudhatnánk meg biztosan egy személy aktuális működési állapotát?

Több módja is van.

Az első, a hiteles referencia. Soha ne vegyen fel senkit alaposan ellenőrzött referencia nélkül!

Régebben, a boldog békeidőkben, amikor még úgy ahogy rendben mentek hazánkban a dolgok, egy új munkahelyre csakis ajánlólevéllel lehetett megérkezni, amit lezárt borítékban illett átnyújtani.

Ma már sajnos kihalt ez a nagyon is hasznos szokás. De ennek ellenére, ha valaki az állásinterjún nem tud hiteles referenciákat megnevezni, inkább passzoljon.

Ne alkalmazza! Egy jó állapotú, termelő ember minden további nélkül adni fog Önnek jó referenciákat.

A második módszer a termelőképesség leellenőrzése. Bizonyosodjon meg arról, hogy a jelölt tényleg képes-e igazi produktumok előállítására.

Ugyanis csak olyan ember tud értékes és valódi produktumokat előállítani, aki jó működési állapotban van.

Tehát kérdezzen rá arra, hogy milyen produktumokra büszke az életében, amit önállóan állított elő, vagy amit a jelentős hozzájárulásával értek el.

Konkrét produktumokat és nem cselekvést kell, hogy megnevezzen. Itt nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy mit csinált az illető, hanem arra, hogy mit alkotott.

És ezek a produktumok a közeli múlt termékei legyenek. Mert lehet, hogy tíz évvel ezelőtt még nagyon aktív és termelékeny volt a jelöltünk, de mi most nem Mister Tegnapot keressük.

A jövőt akarjuk építeni, és ehhez keresünk egy nagyon jó működési állapotban lévő, termelni tudó és akaró új munkatársat.

És ugyanez igaz még egy új párkapcsolatra is.

Ha alaposan megnézi, hogy hogyan végződtek a leendő partner előző párkapcsolatai, akkor következtetni tud arra, hogy mire is számíthat majd vele kapcsolatban.

Tehát legyen éber és nagyon körültekintő minden területen. Ne Ön legyen a sokadik kudarcra ítélt kísérlet egy ennyire kulcsfontosságú területen.

Én szóltam!

 

Barátsággal,

Laczkó Péter

 

 

 

 

 

Vissza